Locuitorii Romei, speriaţi din cauza unei profeţii: Cutremur devastator pe 11 mai 2011

Primăria Romei, asaltată de apeluri din partea cetăţenilor înspăimântaţi de o profeţie care anunţă un cutremur la 11 mai în capitala italiană, a înfiinţat un număr de telefon special pentru a calma populaţia, în timp ce pe Internet subiectul se bucură de un mare interes.

377 afișări
Imaginea articolului Locuitorii Romei, speriaţi din cauza unei profeţii: Cutremur devastator pe 11 mai 2011

Locuitorii Romei, speriaţi din cauza unei profeţii: Cutremur devastator pe 11 mai 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totul a plecat de la aşa-zisa profeţie a unui seismolog autodidact, decedat în 1979, Raffaele Bendandi, care a elaborat o teorie proprie privind natura seismelor.

"Experţii" care îi analizează lucrările au dedus că el a prezis un cutremur devastator în capitala italiană la 11 mai 2011, chiar dacă această dată nu figurează explicit în scrierile sale.

De atunci, Protecţia civilă italiană este asaltată de apeluri din partea unor persoane terorizate, iar primăria a fost nevoită să înfiinţeze un număr verde pentru a "linişti cetăţenii".

Pe Internet, mulţi sunt plictisiţi de entuziasmul presei pentru acest subiect. "Am fost răpit de un extraterestru, scrieţi un articol", afirmă unul. "Iar eu am luat cina cu E.T.", răspunde un altul.

Chiar dacă toţi aleşii locali şi regionali s-au arătat "calmi", zonele rurale din apropierea Romei au înregistrat o creştere a numărului de vizitatori miercuri, a anunţat principala organizaţie a agricultorilor italieni, Coldiretti.

Închise "pentru inventar, concediu sau motive de sănătate", numeroase magazine şi-au încetat activitatea pentru câteva zile, a anunţat agenţia italiană Ansa.

Unii dintre locuitori îşi încearcă norocul la Superlotto, alegând cifre potrivit unei scheme "speciale de cutremur". În spatele tejghelei acestui bar care a lansat jocul se poate citi: "Dacă nu mori, te plictiseşti".

Angoasa este însă cu atât mai puternică cu cât oamenii se gândesc la seismul devastator din L'Aquila, la doar 100 de kilometri de Roma, care s-a soldat cu 308 morţi la 6 aprilie 2009.

Dar preşedinta Fundaţiei Bendandi este formală: "Pot afirma cu certitudine totală că în lucrările lui Bendandi nu există nicio urmă de cutremur la Roma la 11 mai 2011", a afirmat ea.

Şi "pentru a exorciza temerile colective", decanul departamentului de Ştiinţe ale Pământului de la Universitatea Sapienza din Roma a organizat la 11 mai un colocviu cu tema: "În aşteptarea cutremurului: să cunoaştem cutremurele şi să le înţelegem efectele pentru a învăţa cum să ne protejăm".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici