Loviturile israeliene asupra Rafah stârnesc temeri că ar putea începe asaltul

Israelul a bombardat cel puţin trei case din Rafah în cursul nopţii, provocând noi temeri în rândul celor peste un milion de persoane care se adăpostesc în ultimul refugiu de la marginea sudică a Fâşiei Gaza că ar putea avea loc un atac terestru, ameninţat de mult timp, potrivit Reuters.

493 afișări
Imaginea articolului Loviturile israeliene asupra Rafah stârnesc temeri că ar putea începe asaltul

Loviturile israeliene asupra Rafah stârnesc temeri că ar putea începe asaltul

Unul dintre atacurile aeriene a ucis 11 persoane dintr-o familie, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Mussa Dhaheer, care privea de jos în timp ce vecinii ajutau un lucrător de urgenţă să coboare o victimă într-un sac negru de cadavre de la un etaj superior, a spus că s-a trezit la explozie, şi-a sărutat fiica îngrozită şi a ieşit în grabă afară pentru a constata distrugerea. Tatăl său, în vârstă de 75 de ani, şi mama sa, în vârstă de 62 de ani, se aflau printre morţi.

„Nu ştiu ce să fac. Nu ştiu ce să spun. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat. Părinţii mei. Tatăl meu împreună cu prietenii lui strămutaţi care au venit din Gaza City”, a declarat el pentru Reuters. „Erau cu toţii împreună, când dintr-o dată au dispărut ca praful”.

La un alt loc de bombardament, Jamil Abu Houri a declarat că intensificarea loviturilor aeriene a fost modul Israelului de a-şi arăta dispreţul faţă de o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU de săptămâna trecută care cerea o încetare imediată a focului. În continuare, el se teme de un asalt terestru asupra Rafah, pe care Israelul a ameninţat că îl va efectua, în ciuda rugăminţilor celui mai apropiat aliat al său, Washingtonul, care a afirmat că acest lucru ar cauza prea multe daune civililor.

„Bombardamentele s-au intensificat şi ne-au ameninţat cu o incursiune, iar ei spun că au primit undă verde pentru incursiunea de la Rafah. Unde este Consiliul de Securitate?”, a declarat Abu Houri. „Uitaţi-vă la micuţii noştri. Uitaţi-vă la copiii noştri. Unde ar trebui să mergem? Unde ar trebui să mergem?”.

Separat, în Cisiordania ocupată de Israel, care a cunoscut o înrăutăţire a vărsării de sânge în paralel cu războiul din Gaza, trei palestinieni au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi de focul israelian în timpul unui raid în Jenin în timpul nopţii, a anunţat miercuri Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Cel puţin 32.000 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană în Gaza, controlată de Hamas, potrivit Ministerului Sănătăţii din această regiune, iar alte mii de morţi nu ar fi fost descoperiţi sub dărâmături. Războiul a început după ce luptătorii Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi răpind 253 de ostatici, potrivit bilanţului israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici