MAE: Şoferul camionetei răsturnate în Ungaria se află în continuare în arestul poliţiei din Kecskemét

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, sâmbătă, că şoferul camionetei răsturnate pe autostrada M5 din Ungaria se află în continuare reţinut în arestul poliţiei din Kecskemét, Bacs-Kiskun, potrivit unei notificări oficiale a autorităţilor ungare primite de Consulatul General al României la Szeged.

298 afișări
Imaginea articolului MAE: Şoferul camionetei răsturnate în Ungaria se află în continuare în arestul poliţiei din Kecskemét

MAE: Şoferul camionetei răsturnate în Ungaria se află în continuare în arestul poliţiei din Kecskemét

"Consulatul General al României la Szeged a fost notificat oficial de către autorităţile ungare astăzi, 29 august 2015, cu privire la faptul că cetăţeanul român se află în continuare reţinut în arestul poliţiei din Kecskemét, Bacs-Kiskun, Ungaria. Acesta a fost reţinut pentru trafic de persoane în urma unui accident petrecut pe autostrada M5 din Ungaria", potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a menţionat că, până în acest moment, acesta nu a solicitat asistenţă consulară din partea oficiului consular român din Szeged.

De asemenea, Consulatul General al României la Szeged menţine legătura cu autorităţile ungare în acest caz.

Camioneta care s-a răsturnat, vineri, pe autostrada M5, în vestul Ungariei, şi care era condusă de un român era înmatriculată în Timişoara, iar în aceasta se aflau aproximativ 40 de imigranţi sirieni, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Poliţia ungară anunţa, potrivit Reuters, că forţele de ordine au găsit cel puţin 18 imigranţi sirieni - dintre care zece erau răniţi - lângă autostradă, în noaptea de joi spre vineri, şi că aceştia probabil se aflau în camionetă la momentul accidentului, în timp ce vehiculul se îndrepta către Budapesta.

Un paznic din Kunszallas, care l-a găsit pe şoferul român, în vârstă de 31 de ani, rănit la o mână, a informat Poliţia, iar după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale acesta a fost reţinut pentru trafic de persoane. Ulterior, şoferul român a fost arestat pentru trafic de persoane, anunţa un purtător de cuvânt al Poliţiei din Bacs-Kiskun, citat de MTI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici