"Mai aveţi nevoie de acest război?" Un consilier din Moscova, condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a criticat invadarea Ucrainei

Un consilier districtual din Moscova a fost încarcerat vineri pentru şapte ani după ce a criticat invazia Rusiei în Ucraina, în ceea ce un avocat critic la adresa Kremlinului a declarat că este primul caz în care cineva ajunge la închisoare în temeiul unei noi legi privind "informaţiile false".

1032 afișări
Imaginea articolului "Mai aveţi nevoie de acest război?" Un consilier din Moscova, condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a criticat invadarea Ucrainei

Sursa foto: Twitter

Alexei Gorinov, membru al consiliului districtului Krasnoselsky, a declarat la data de 15 martie, în cadrul unei şedinţe a consiliului în care s-a discutat un concurs de desene pentru copii, că Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

"Despre ce fel de concurs de desene pentru copii putem vorbi de Ziua Copilului ... când avem copii care mor în fiecare zi?", spune el într-o înregistrare a şedinţei postată pe YouTube.

El a fost arestat în temeiul articolului 207.3 din codul penal, adoptat la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, pentru a scoate în afara legii "difuzarea deliberată de informaţii false despre armata rusă", definite ca informaţii care se abat de la rapoartele oficiale.

Susţinătorii lui Gorinov au postat pe canalul lor de Telegram o fotografie cu consilierul, încătuşat, ţinând în mână o pancartă pe care scria: "Mai aveţi nevoie de acest război?" în timpul procedurilor.

"Mi-au luat primăvara, mi-au luat vara, iar acum mi-au mai luat încă şapte ani din viaţă", au citat ei că a spus acesta la sentinţa de vineri.

Leonid Volkov, şeful de cabinet al liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, încarcerat, a declarat că sentinţa a fost menită să dea un exemplu celor care folosesc cuvântul "război" pentru a se referi la acţiunile Rusiei în Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici