Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au ucis trei poliţişti în oraşul Kirkuk din Irak

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au ucis trei poliţişti irakieni în timpul unui atac care a avut loc în noaptea de luni la un post de gardă din apropierea oraşului Kirkuk din Irak, au informat autorităţile locale, relatează Reuters.

150 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au ucis trei poliţişti în oraşul Kirkuk din Irak

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au ucis trei poliţişti în oraşul Kirkuk din Irak

Un alt ofiţer federal de poliţie a fost rănit într-un alt atac în oraşul Altun Kupri, la graniţa dintre provinciile nordice Kirkuk şi Erbil, a adăugat un oficial al Ministerului de Interne.

Atacurile nu au foat revendicate, dar militanţii reţelei Stat Islamic sunt activi în zonă, iar o sursă din domeniul securităţii a declarat că este probabil ca ei să fie implicaţi.

Irakul a declarat victoria asupra reţelei extremiste, care a deţinut mari părţi din ţară începând cu decembrie 2017, dar organizaţia a trecut la atacuri de tip "loveşte şi fugi", menite să submineze guvernul de la Bagdad.

Luptătorii săi s-au regrupat în regiunea muntoasă Hamrin, în nord-estul Irakului, care se întinde de la provincia Diyala, la graniţa cu Iranul, traversând provincia nordică Salahuddin şi Kirkuk în sud.

Forţele de securitate au ucis opt militanţi în provincia Anbar din vest, a anunţat luni seară armata irakiană într-o declaraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici