Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE: Marea Britanie riscă să ajungă la dezastru din cauza populismului Theresei May

Marea Britanie riscă să ajungă la "dezastru" din cauza populismului care a generat Brexit, afirmă Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, denunţând "aroganţa" premierului Theresa May, pe care a comparat-o cu extremiştii eurosceptici.

2474 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE: Marea Britanie riscă să ajungă la dezastru din cauza populismului Theresei May

Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE: Marea Britanie riscă să ajungă la "dezastru" din cauza populismului Theresei May

"După ce am ascultat discursul Theresei May la convenţia Partidului Conservator, pot spune că nu este cu nimic diferit de cel al unui lider al (n.red. - formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii) UKIP", a afirmat Manfred Weber într-un interviu avordat agenţiei Bloomberg.

"Este o abordare similară cu cea a extremiştilor eurosceptici. Această abordare populistă generează un dezastru", a declarat Manfred Weber.

"Trebuie să creăm un zid în faţa acestei atitudini. Londra trebuie să înţeleagă că, din partea Bruxellesului, suntem angajaţi să fim extrem de duri în aceste negocieri", a avertizat Weber, subliniind că ieşirea din UE riscă să aibă consecinţe economice devastatoare pentru Marea Britanie.

"Am mulţi prieteni care ştiu deja cum UE poate beneficia din punct de vedere economic de pe urma Brexit - în sectorul financiar; multe companii vor părăsi" Marea Britanie. "Există dezbateri în această direcţie", a subliniat liderul grupului Partidului Popular European din PE.

Weber a evocat şi riscul destrămării Marii Britanii în contextul Brexit, subliniind că situaţia este "extrem de sensibilă" dat fiind că Scoţia şi Irlanda de Nord doresc să rămână în UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici