Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Mii de persoane au participat

Zeci de mii de persoane s-au reunit luni în centrul Moscovei la un an de la manifestaţia marcată de ciocniri cu poliţia, organizată cu o zi înainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, potrivit unuia dintre organizatori. Protestatarii cer eliberarea persoanelor deţinute în urma reuniunii organizate în urmă cu un an.

624 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Mii de persoane au participat

Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Mii de persoane au participat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Suntem cu miile", a declarat în faţa mulţimii opozantul Boris Nemţov, subliniind că piaţa Bolotnia, din apropiere de Kremlin, este plină. Potrivit poliţiei, la manifestaţie participă 6.000 de persoane.

Aproximativ 30 de poliţişti şi zeci de manifestanţi au fost răniţi atunci în confruntările a căror declanşare rămâne controversată, opoziţia acuzând forţele de ordine că le-au provocat pentru a justifica o acţiune în forţă împotriva mişcării de contestare.

De atunci, aproximativ 30 de persoane au fost inculpate pentru organizarea sau participarea la "tulburări masive" ale ordinii publice, între care liderul Frontului de Stânga Serghei Udalţov, căruia i s-a interzis să îşi părăsească locuinţa, să telefoneze sau să se conecteze la Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici