Mare Britanie a înregistrat peste 53.000 de cazuri noi de COVID-19, un nou record

  • Guvernul Marii Britanii a raportat marţi 53.135 de cazuri noi de COVID-19
  • Este cel mai mare număr înregistrat în 24 de ore în Marea Britanie, de la începutul pandemiei
  • Şi numărul deceselor înregistrate marţi a crescut considerabil faţă de luni
1806 afișări
Imaginea articolului Mare Britanie a înregistrat peste 53.000 de cazuri noi de COVID-19, un nou record

Mare Britanie a înregistrat peste 53.000 de cazuri noi de COVID-19, un nou record

Marea Britanie a raportat marţi 53.135 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de când au început testele în masă. Este o creştere considerabilă şi faţă de recordul anterior de 41.385 de cazuri noi, stabilit luni.

Numărul de noi decese înregistrate, marţi, a fost de 414, faţă de 357, câţi au decedat luni. În total, de la începutul pandemiei, în Marea Britanie au murit la 71.567 de persoane, scrie Reuters.

„Continuăm să vedem niveluri fără precedent de infecţie cu COVID-19 în Marea Britanie, ceea ce este extrem de îngrijorător, mai ales că spitalele noastre sunt din ce în ce mai vulnerabile”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical principal la Public Health England.

Hopkins a adăugat că o parte din creşterea zilnică a cazurilor se datorează întârzierilor de raportare cauzate de sărbătorile de Crăciun, dar cifrele reflectă totuşi o creştere reală a ratei de infectare.

Cu toate acestea, în cea mai mare parte a Marii Britanii, restricţiile au fost relaxate pentru a permite familiilor să se întâlnească în ziua de Crăciun. Mulţi oficiali din domeniul sănătăţii au spus această măsură va duce la o creştere a infecţiilor cu COVID.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici