Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Când ar putea intra în vigoare restricţiile

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat, joi, că Marea Britanie va avea libertatea să introducă vize pentru români, polonezi sau bulgari, după despărţirea de Blocul comunitar, relatează Euractiv.com.

8129 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Când ar putea intra în vigoare restricţiile

Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Când ar putea intra în vigoare restricţiile

Declaraţiile lui Davis au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier. Cei doi au afirmat că negocierile avansează, având mai multă claritate după discursul Theresey May de săptămâna trecută.

Ministrul britanic pentru Brexit a fost întrebat dacă Marea Britanie ia în calcul introducerea vizelor pentru cetăţenii polonezi, români sau bulgari şi dacă acest aspect reprezintă o temă a discuţiilor pe marginea Brexit.

”Da, o vom face. Din moment ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, vom fi liberi să ne stabilim politica privind migranţia aşa cum credem de cuviinţă. Asta nu înseamnă că cetăţenii statelor UE nu vor putea veni sau munci în Marea Britanie, însă avem această libertate”, a afirmat Davis.

Michel Barnier nu a dorit să răspundă acestei întrebări, afirmând că ea a fost adresată lui Davis.
Negociatorul şef al UE pentru Brexit a precizat că va fi nevoie de timp pentru a fi înregistrate progrese în negocierile pentru Brexit.

"Există o nouă dinamică în negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, dar nu sunt suficiente progrese. Singurul mod în care să se înregistreze suficiente progrese este ca toate angajamentele asumate în cadrul celor 28 de state membre să fie respectate", a spus Barnier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici