Moscova este la cuţite cu CNN International. Ce acuzaţii îi aduce Rusia postului de televiziune american

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat, vineri, postul de televiziune american CNN International că a încălcat legea rusească privind mass-media, iar reprezentanţii CNN au fost convocaţi la Roskomnadzor pentru a răspunde acuzaţiei, relatează Reuters şi CNN.

1784 afișări
Imaginea articolului Moscova este la cuţite cu CNN International. Ce acuzaţii îi aduce Rusia postului de televiziune american

Moscova acuză CNN International de încălcarea legii din Rusia

Într-un comunicat emis vineri de Roskomnadzor, CNN International a fost acuzat că a încălcat termenii licenţei sale de difuzare.

La începutul acestei luni, RT, reţeaua de televiziune finanţată de Guvernul rus, a precizat că o companie rusească ce furnizează servicii pentru RT America a primit o notificare din partea Departamentului de Justiţie din SUA, prin care compania trebuie să se înregistreze în temeiul legii privind înregistrarea companiilor străine ce dsfăşoară activităţi în SUA. Această lege are rolul de a împiedica propaganda străină să aibă acces la publicul american, însă, în mod tradiţional, ea nu vizează instituţiile de media.

Cu câteva ore înaintea anunţului Roskomnadzor, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a avertizat că Rusia va lua contramăsuri, dacă autorităţile americane vor acţiona împotriva canalelor media ruseşti din SUA, precum RT sau Sputnik.

”Rusia este dedicată tuturor standardelor şi normelor internaţionale privind libertatea de exprimare şi a demonstrat asta în mai multe ocazii. Când se ajunge la o dispută fără reguli, atunci când legea este răsucită şi transformată într-un instrument de distrugere a unei companii de televiziune, fiecare pas împotriva unui post rusesc va fi întâmpinat cu un răspuns corespunzător”, a afirmat purtătorul Ministerului de Externe de la Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici