Boris Johnson speră să semneze rapid un acord comercial între Marea Britanie şi India

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este încrezător că va reuşi să semneze "până în toamnă" un acord comercial bilateral cu India, în contextul eforturilor pentru dezvoltarea schimburilor economice post-Brexit, informează cotidianul The Telegraph.

2745 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson speră să semneze rapid un acord comercial între Marea Britanie şi India

"Sperăm să definitivăm un alt acord de liber schimb, cu India, până la sfârşitul anului, până în toamnă", a afirmat Boris Johnson, în contextul vizitei de două zile în India.

Liderul de la Londra a explicat că eventualul acord comercial cu India va include acceptarea solicitărilor Guvernului Narendra Modi de intensificare a migraţiei cetăţenilor indieni în Marea Britanie. "Eu am fost mereu favorabil venirii oamenilor în ţara noastră. Avem lipsuri masive în Marea Britanie, mai ales în domeniul tehnologiei informaţionale şi al programatorilor. Avem nevoie de sute de mii de oameni pentru economia noastră. Trebuie să avem o abordare profesională, dar totul trebuie să se deruleze în mod controlat", a argumentat Boris Johnson.

Oficiali de la Downing Street speră că vizita premierului Boris Johnson în India va permite intensificarea relaţiilor bilaterale la nivel comercial şi militar, evidenţiind relaţiile diplomatice post-Brexit.

Boris Johnson a ajuns joi în oraşul indian Ahmedabad, iar vineri se va deplasa în New Delhi, unde se va întâlni cu premierul Narendra Modi, pentru a discuta despre subiecte strategice, diplomatice şi comerciale. "Deplasarea în India are rolul aprofundării schimburilor comerciale, relaţiilor în domeniul apărării şi relaţiilor între popoarele noastre", a afirmat Boris Johnson în Camera Comunelor, înaintea vizitei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici