Germania va închide complet centralele nucleare. Guvernul va plăti compensaţii de 2,4 miliarde de euro

  • Guvernul german a declarat vineri că a convenit cu patru companii de utilităţi că vor primi o compensaţie combinată de 2,4 miliarde de euro pentru oprirea timpurie a centralelor nucleare.
  • Germania urmează să elimine treptat utilizarea energiei nucleare până la sfârşitul anului 2022.
  • Şase centrale nucleare care sunt încă în uz vor trebui oprite înainte de sfârşitul duratei lor de funcţionare iniţiale.
4740 afișări
Imaginea articolului Germania va închide complet centralele nucleare. Guvernul va plăti compensaţii de 2,4 miliarde de euro

Germania va închide complet centralele nucleare. Guvernul va plăti compensaţii de 2,4 miliarde de euro

Unele companii de utilităţi au dat în judecată guvernul german, susţinând că ar trebui să primească compensaţii semnificative pentru investiţiile pierdute şi electricitatea pe care nu o pot genera din centrale datorită opririi timpurii.

Măsura de închidere timpurie a fost iniţiată în 2011 după accidentul din Japonia de la Fukushima şi dădea un termen de 11 ani pentru finalizarea procesului de închidere.

Într-o declaraţie comună, ministerele pentru mediu şi economie au precizat că compania de utilităţi suedeză Vattenfall va primi 1,425 miliarde de euro. Companiile germane RWE, EnBW şi E.ON / PreussenElektra vor împărţi restul de 1 miliard de euro.

În schimb, companiile vor trebui să renunţe la toate procesele, inclusiv un caz pe care Vattenfall l-a adus în faţa unui grup internaţional de arbitraj din Washington.

Acordul trebuie aprobat definitiv de consiliile de administraţie a companiilor şi este supus controlului autorităţii de concurenţă a Uniunii Europene, care a lansat recent o anchetă privind un acord similar între Germania şi operatorii de centrale pe cărbune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici