Măsuri antiteroriste la New York: Poliţia are armament pentru doborârea unor avioane inamice

Poliţia din New York are la dispoziţie armament pentru doborârea unui avion deturnat, în cazul în care ar fi necesar acest lucru, afirmă şeful poliţiei, Ray Kelly, citat de ediţia online a New York Post.

821 afișări
Imaginea articolului Măsuri antiteroriste la New York: Poliţia are armament pentru doborârea unor avioane inamice

Măsuri antiteroriste la New York: Poliţia are armament pentru doborârea unor avioane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Invitat la postul CBS pentru a vorbi despre măsurile antiteroriste, Kelly a fost întrebat dacă poliţia din New York are mijloacele pentru doborârea unui avion ostil.

El a răspuns: "Da. Prefer să nu intru în detalii, dar în mod sigur aceasta ar fi o situaţie extremă".

Alte surse din cadrul poliţiei au declarat însă că arma la care se referă Kelly este de fapt o carabină de tip Barret 50, care poate fi montată pe orice elicopter de poliţie.

Experţii au explicat că această armă poate distruge motoare de maşini sau de ambarcaţiuni.

În cursul emisiunii televizate, Kelly a vorbit şi despre buncărul său subteran, de unde poate supraveghea aproape întregul oraş New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici