Măsuri speciale de securitate în Suedia, după informaţii specifice privind un complot terorist

Autorităţile din Suedia au decis creşterea nivelului ameninţării teroriste, pe baza unor "informaţii concrete" despre un posibil atentat, la doar câteva zile de la atacurile islamiste din Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane, filiala suedeză a publicaţiei The Local.

473 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale de securitate în Suedia, după informaţii specifice privind un complot terorist

Măsuri speciale de securitate în Suedia, după informaţii specifice privind un complot terorist

Alerta teroristă a ajuns la nivelul patru, pe o scală de cinci trepte.

"Unul dintre motivele deciziei se referă la informaţii concrete, astfel că s-a stabilit să acţionăm în cadrul operaţiunilor antiteroriste", a transmis Serviciul suedez de securitate (SAPO).

Nivelul patru înseamnă "probabilitate mare privind comiterea unui atac terorist".

Autorităţile suedeze au confirmat că au suplimentat personalul de securitate în locuri publice şi strategice, inclusiv la ambasade străine.

SAPO nu a oferit detalii despre presupusul complot terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici