Medici occidentali merg la închisoarea unde este deţinută Iulia Timoşenko pentru a o examina

Un grup de medici canadieni şi germani a mers marţi dimineaţa într-o închisoare din Harkiv (estul Ucrainei) pentru a o examina pe fostul premier Iulia Timoşenko, ce suferă de dureri de spate puternice.

224 afișări
Imaginea articolului Medici occidentali merg la închisoarea unde este deţinută Iulia Timoşenko pentru a o examina

Medici occidentali merg la închisoarea unde este deţinută Iulia Timoşenko pentru a o examina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autocarul care îi transportă pe cei trei medici canadieni şi doi germani, însoţiţi de şase medici ucraineni, a ajuns marţi dimineaţa la penitenciarul Kaceanivska din Harkiv, a constatat un jurnalist al AFP.

Misiunea este formată din canadienii Peter Kujtan (medic generalist), Christine Derzko (ginecolog) şi Georges Rewa (cardiolog) şi din germanii Karl Max Einhäupl (neurolog) şi Norbert Haas (chirurg), potrivit administraţiei penitenciare ucrainene.

Medicii canadieni sunt toţi de origine ucraineană, potrivit presei.

"Sperăm că Guvernul va ţine cont de rezultatele misiunii noastre umanitare", a declarat presei pe aeroportul din Harkiv Einhäupl, ale cărui declaraţii au fost traduse în ucraineană.

Potrivit autorităţilor ucrainene, comisia medicală ar putea face o declaraţie preliminară miercuri cu privire la starea de sănătate a lui Timoşenko.

Avocaţii opozantei afirmă că starea sa de sănătate este gravă şi are dificultăţi de mers. Autorităţile carcerale au recunoscut că Timoşenko suferă de dureri de spate, adăugând însă că nu are o boală gravă.

Încarcerată din august, mai întâi la Kiev, apoi la Harkiv, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care conducea Guvernul.

Cazul Timoşenko a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că detenţia ei este motivată politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici