Menţinerea Greciei în zona euro va fi miza următoarelor alegeri

Menţinerea Greciei în zona euro va fi "dilema" următoarelor alegeri, a declarat marţi seara ministrul grec al Finanţelor aflat la sfârşit de mandat, Philippos Sahinidis, pentru postul de televiziune privat Mega.

576 afișări
Imaginea articolului Menţinerea Greciei în zona euro va fi miza următoarelor alegeri

Menţinerea Greciei în zona euro va fi miza următoarelor alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecia se află într-un punct crucial (...), dilema este menţinerea ţării în zona euro, nu pentru că unii vor să ne scoată, ci pentru că nu vom fi noi capabili să răspundem angajamentelor care ne garantează menţinerea în euro", a precizat ministrul socialist.

După ce a participat luni seara la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro la Bruxelles, Sahinidis a subliniat că menţinerea ţării în euro "este punctul crucial şi determinant al următoarelor alegeri".

Ministru al Finanţelor din martie, după plecarea predecesorului său Evangelos Venizelos, care a fost ales la conducerea partidului socialist Pasok, Sahinidis a deplâns eşecul formării unui Guvern de coaliţie după nouă zile de negocieri, "în pofida eforturilor" depuse de Venizelos.

După incapacitatea liderilor principalelor partide alese în Parlament în urma scrutinului de la 6 mai de a forma un Guvern de coaliţie, noi alegeri urmează să fie convocate miercuri, la finalul unei întrevederi între liderii politici şi şeful statului, Carolos Papoulias.

Sahinidis a subliniat în acelaşi timp că "nici juridic, nici politic nu este posibil să determini ieşirea unei ţări din euro".

"Toţi cei care pretind că ţara ar trebui să iasă din euro se joacă cu focul, pentru că, dacă o ţară din zona euro este expulzată violent din zona euro, pieţele vor crede că alte ţări ar putea urma, ceea ce ar provoca un prejudiciu important zonei euro", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici