Merkel spune NU votului în Germania pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Turcia

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins ”categoric” organizarea pe teritoriul german a unei eventuale campanii pentru referendumul turc privind reintroducerea pedepsei capitale, informează Le Figaro.

869 afișări
Imaginea articolului Merkel spune NU votului în Germania pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Turcia

Merkel spune NU votului în Germania pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Turcia

"Pedeapsa cu moartea este un subiect pe care-l refuzăm categoric, de ce să o autorizăm dacă nu suntem obligaţi să facem asta? Nu vom face asta!", a declarat Angela Merkel, într-un interviu pentru un post de radio local.

Guvernul de la Berlin a transmis deja de vineri că nu ar trebui să aprobe votul în Germania în cadrul posibilului referendum pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Turcia.

"Nu putem permite votul în Germania pe tema unui instrument care intră în contradicţie cu valorile şi constituţia noastră", a declarat Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar german şi fost preşedinte al Parlamentului European.

În urma tentativei eşuate de lovitură de stat, din iulie 2016, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnalat că se gândeşte să propună un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea, măsură criticată de Germania şi alte state din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici