Michel Barnier, principalul negociator al Uniunii Europene: UE nu va avea atitudine "agresivă", dar nici "naivă" în negocierile cu Marea Britanie

Atitudinea Uniunii Europene în negocierile cu Marea Britanie pe tema Brexit nu va fi "nici agresivă, nici naivă", afirmă Michel Barnier, principalul negociator UE, citat de site-ul agenţiei Reuters.

546 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier, principalul negociator al Uniunii Europene: UE nu va avea atitudine "agresivă", dar nici "naivă" în negocierile cu Marea Britanie

Michel Barnier, principalul negociator al Uniunii Europene: UE nu va avea atitudine "agresivă", dar nici "naivă" în negocierile cu Marea Britanie

"În acest moment, nu voi face comentarii pe tema conţinutului negocierilor..., dar pot spune că abordarea noastră nu va fi nici agresivă, nici naivă", a declarat Michel Barnier după întrevederea pe care a avut-o la Bratislava cu Robert Fico, premierul Slovaciei.

"Prioritatea fundamentală va fi unitatea celor 27 de state membre UE şi aplicarea celor patru libertăţi fundamentale", a adăugat Barnier.

Theresa May, premierul Marii Britanii, speră că va reuşi menţinerea accesului la piaţa internă a UE după Brexit fără însă a avea contribuţii semnificative la bugetul comunitar şi fără a permite circulaţia liberă a cetăţenilor europeni pe teritoriul britanic. Liderii UE au avertizat că Marea Britanie nu va avea acces privilegiat la piaţa comunitară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici