Mii de clădiri construite ilegal în Grecia vor fi dărâmate în urma incendiului din luna iulie

Mii de clădiri construite ilegal în Grecia vor fi dărâmate, după ce zeci de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite la periferia oraşului Atena, a informat premierul grec Alexis Tsipras, relatează site-ul agenţiei Reuters.

488 afișări
Imaginea articolului Mii de clădiri construite ilegal în Grecia vor fi dărâmate în urma incendiului din luna iulie

Mii de clădiri construite ilegal în Grecia vor fi dărâmate în urma incendiului din luna iulie

Tsipras, al cărui guvern a fost acuzat că nu a luat măsuri imediate în urma incendiului, a declarat că Grecia nu mai poate permite existenţa construcţiilor realizate în mod ilegal.

Aproximativ 3.200 de clădiri vor fi demolate în regiunea Attica, unde se află şi capitala Atena.

"Construcţiile ilegale, care ameninţă viaţa umană, nu vor mai fi tolerate", a declarat premierul grec în cadrul unui discurs susţinut în oraşul Lavrio.

Autorităţile susţin că sunt zeci de clădiri construite ilegal în Mati, unde mai multe persoane au rămas blocate în timpul incendiului. Tsipras a informat că toţi cei care deţin clădiri neautorizate vor fi obligaţi să le demoleze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici