Mii de persoane au participat la un protest anticorupţie în Panama

Mai multe mii de persoane au participat la o manifestaţie anticorupţie pe străzile din Ciudad de Panama, după ce o anchetă a dovedit că firma braziliană de construcţii Odebrecht a mituit oficiali guvernamentali din 12 state, inclusiv din Panama, relatează postul de televiziune France 24.

261 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au participat la un protest anticorupţie în Panama

Mii de persoane au participat la un protest anticorupţie în Panama (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Fără guverne de hoţi şi corupţi", scria pe unele pancarte afişate de demonstranţii care au mărşăluit pe străzile capitalei panameze.

"Scopul acestui marş este acela de a cere ca persoanele corupte din toate partidele şi afaceriştilor anchetaţi să returneze banii şi să meargă la închisoare", a declarat Saul Mendez, liderul sindicatului Suntracs, unul dintre organizatorii protestului.

O anchetă a autorităţilor americane a indicat faptul că firma braziliană Odebrecht a plătit mite în Panama în valoare de 59 de milioane de dolari în perioada 2010-2014.

Compania braziliană de construcţii a recunoscut că dat mite în valoare de 788 de milioane de dolari pentru a câştiga contracte în doisprezece ţări. Odebrecht a căzut la un acord cu Departamentul american de Justiţie şi va plăti o amendă de 3,5 miliarde de dolari.

Recent, autorităţile din Peru au cerut Statelor Unite să-l extrădeze pe fostul preşedinte de la Lima, Alejandro Toledo, care a fost inculpat pentru fapte de corupţie.

Toledo este acuzat că în perioada 2001-2006 ar fi primită mită în valoare de 20 de milioane de dolari de la compania braziliană Odebrecht la schimb pentru un contract de construire a autostrăzii Interoceanica care ar lega oraşele Lima şi Rio de Janeiro.

Săptămâna trecută, un judecător peruvian a emis un mandat internaţional de arestare şi a ordonat reţinerea preventivă a acestuia pe o durată de 18 luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici