Mii de români îşi fac cumpărăturile în Bulgaria, după creşterea TVA-ului

Mii de români au început să se deplaseze în oraşele de graniţă din nordul Bulgariei pentru a-şi face cumpărăturile acolo, din cauza creşterii TVA-ului în România de la 19 la 24 la sută începând cu 1 iulie, relatează site-ul Novinite.com.

63 afișări
Imaginea articolului Mii de români îşi fac cumpărăturile în Bulgaria, după creşterea TVA-ului

Mii de români îşi fac cumpărăturile în Bulgaria, după creşterea TVA-ului (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit presei române citate de Novinite.com, magazinele din oraşul bulgar Ruse şi-au mărit preţurile pentru a profita de pe urma acestei situaţii. Cozile de maşini şi autocare de la graniţa cu Bulgaria au devenit şi mai lungi, după creşterea TVA-ului în România.

"Cumpărătorii ar trebui să fie precauţi şi să analizeze dacă merită efortul", a avertizat presa, adăugând că ei trebuie să includă în factură şi sumele plătite pe combustibil, taxa de trecere a podului la Ruse şi vinietă.

Cumpărătorii români au declarat că au început să achiziţioneze bunuri de consum nu doar din Bulgaria, ci şi din Republica Moldova şi Ungaria, după creşterea TVA-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici