Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat două rachete spre Tel Aviv/ Organizaţia Hamas neagă că ar fi responsabilă/ Raiduri aeriene israeliene în replică la atac

Militanţi palestinieni necunoscuţi din Fâşia Gaza au lansat, joi seară, două rachete spre Tel Aviv, au anunţat autorităţile militare israeliene, care au precizat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

1126 afișări
Imaginea articolului Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat două rachete spre Tel Aviv/ Organizaţia Hamas neagă că ar fi responsabilă/ Raiduri aeriene israeliene în replică la atac

Militanţii din Fâşia Gaza au lansat două rachete spre Tel Aviv/Hamas a negat că ar fi responsabilă

Sirenele de raid aerian au sunat în întreg oraşul, al doilea cel mai populat din Israel, considerat drept capitala economică şi culturală a ţării.

Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, însă este pentru prima dată în ultimii ani când oraşul Tel Aviv e vizat de rachete lansate din Fâşia Gaza, regiune aflată la aproximativ 80 de kilometri depărtare.

Organizaţia islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a negat că ar fi responsabilă pentru atacul cu rachete, transmiţând că incidentul s-a petrecut chiar în perioada unor consultări cu mediatorii egipteni, scopul discuţiilor fiind acela de a încerca să consolideze armistiţiul între militanţii din Fâşia Gaza şi Israel.

Forţele militare israeliene au efectuat atacuri în Fâşia Gaza, în cursul nopţii de joi spre vineri, la doar câteva ore după ce militanţi din regiunea palestiniană au lansat două rachete spre oraşul Tel Aviv, informează site-ul cotidianului Haaretz.

Autorităţile de la Tel Aviv au anunţat că forţele israeliene "atacă ţine teroriste în Fâşia Gaza", fără a oferi alte detalii.

Potrivit presei palestiniene, raidurile israeliene au vizat zona de sud a Fâşiei Gaza, în apropiere de portul Khan Yunis.

O sursă palestiniană a declarat pentru Haaretz că rachetele, ce au vizat oraşul Tel Aviv, au fost lansate din zona de nord a regiunii palestiniene Fâşia Gaza, însă nu se cunoaşte de către cine. Atât Hamas, cât şi Jihadul Islamic, ambele considerate drept organizaţii teroriste de către Israel, au negat că ar avea vreo legătură cu atacul cu rachete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici