Militar francez, arestat pentru că plănuia să tragă cu arma asupra unei moschei

Un militar în vârstă de 23 de ani, "apropiat ideilor extremei drepte radicale", a fost arestat pentru un plan de atacare a unei moschei, a anunţat dumincă Ministerul francez de Interne.

164 afișări
Imaginea articolului Militar francez, arestat pentru că plănuia să tragă cu arma asupra unei moschei

Militar francez, arestat pentru că plănuia să tragă cu arma asupra unei moschei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul precizează într-un comunicat că tânărul, care a fost arestat la baza aeriană Mont Verdun de la Lyon, în centrul Franţei, "a plănuit să tragă cu arma împotriva unei moschei din regiunea" oraşului Lyon.

Suspectul "se apare că a provocat pagube, cu violenţă, anul trecut, altei moschei situate în regiunea" oraşului Bordeaux, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărulmilitar ar fi aruncat un coctail Molotov la intrarea unei moschei, în apropiere de Bordeaux, provocând pagube reduse, dar nu victime.

Potrivit aceloraşi surse, militarul, după ce a fost reţinut preventiv timp de patru zile la sediul Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI), a fost deferit, duminică, Secţiei pentru luptă împotriva terorismului din cadrul Parchetului din Paris.

Ministerul precizează în comunicat că ministrul de Interne Manuel Valls "felicită agenţii DCRI pentru ancheta care a permis punerea la dispoziţia justiţiei" a suspectului.

"Ministrul de Interne îşi reiterează angajamentul hotărât de a lupta împotriva violenţelor care se inspiră din ideologiile cele mai extremiste, care aduc atingere valorilor Republicii şi care au ca singur obiectiv să creeze tensiuni în societate şi să propage o atmosferă de ură", adaugă ministerul în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici