Ministerul rus de Externe: Primim "numeroase îndemnuri la ajutor" din Ucraina. Naţionalişti ucraineni vor să ATACE estul rusofon al ţării

Rusia primeşte "numeroase îndemnuri la ajutor" din partea unor locuitori din Ucraina şi "le va examina", a declarat sâmbătă Ministerul rus de Externe, afirmând că naţionalişti ucraineni vor să atace estul rusofon al ţării.

1410 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Primim "numeroase îndemnuri la ajutor" din Ucraina. Naţionalişti ucraineni vor să ATACE estul rusofon al ţării

Ministerul rus de Externe: Primim "numeroase îndemnuri la ajutor" din Ucraina. Naţionalişti ucraineni vor să ATACE estul rusofon al ţării (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Combatanţi îşi continuă actele violente în Ucraina", a subliniat ministerul într-un comunicat, subliniind că un incident s-a soldat cu doi morţi la Harkov.

"Rusia primeşte numeroase îndemnuri la ajutor din partea unor cetăţeni paşnici. Ele vor fi examinate", a adăugat ministerul.

Diplomaţia rusă insistă asupra rolului mişcării ultranaţionaliste ucrainene Pravi Sektor, care ar fi decretat, în opinia Moscovei, deschiderea unui "front de est" şi ar fi responsabilă de incidentul de la Harkov, o "provocare împotriva unor manifestanţi paşnici".

Un militant prorus şi un trecător au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă la Harkov, în estul Ucrainei, într-un atac armat implicând naţionalişti radicali şi militanţi proruşi.

De asemenea, ministerul citează informaţii potrivit cărora o "coloană de mercenari înarmaţi din cadrul Pravi Sektor" ar fi plecat de la Harkov spre Doneţk şi Lugansk, două oraşe din regiune.

Moscova subliniază că în cursul întâlnirii de la Londra, vineri, ministrul rus Serghei Lavrov l-a îndemnat pe secretarul de Stat american John Kerry să-şi folosească întreaga influenţă pentru a "împiedica dezlănţuirea ultranaţionaliştilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici