Ministerul rus de Externe vizează consolidarea legăturilor cu Republica Moldova

Rusia şi Republica Moldova nu utilizează pe deplin potenţialul relaţiilor bilaterale, care au nevoie de un impuls, a anunţat joi Ministerul rus de Externe, ca urmare a vizitei la Chişinău a viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

1923 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe vizează consolidarea legăturilor cu Republica Moldova

Ministerul rus de Externe vizează consolidarea legăturilor cu Republica Moldova

"Schimbul de opinii a fost focalizat pe starea actuală şi perspectivele relaţiilor ruso-moldoveneşti. Starea actuală a acestora nu corespunde potenţialului existent şi necesită acţiuni comune în vederea redresării şi impulsionării acestora. Dialogul la nivel înalt va crea condiţiile necesare pentru aceasta. Au fost puşi în discuţie paşii concreţi în această direcţie", se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Moscova.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, în perioada 20-22 martie, Grigori Karasin a avut întrevederi cu preşedintele Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip, dar şi cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

Ministerul rus de Externe a mai transmis că Grigori Karasin a subliniat contraproductivitatea apelurilor făcute pe platformele internaţionale, inclusiv la ONU, de evacuare a militarilor ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Karasin a discutat cu oficialii de la Chişinău despre modalităţi pentru "menţinerea poziţiei limbii ruse în Republica Moldova şi consolidarea legăturilor multidimensionale ale diasporei cu ţara lor de origine".

Peste 100 de localităţi din Republica Moldova au semnat declaraţia simbolică de unire cu România. Preşedintele moldovean Igor Dodon a anunţat că se va adresa Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei pentru a afla care este poziţia acestor instituţii faţă de "acţiunile de lichidare a statalităţii Republicii Moldova întreprinse de România".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici