Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a apărat, joi, libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa, în timp ce partidul său a criticat partenerii de coaliţie în dezbaterea privind numărul bulgarilor şi românilor care vin în Germania, relatează TheLocal.de.

609 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa

Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa

El a afirmat că punerea sub semnul întrebării a acestei libertăţi de circulaţie şi de muncă "prejudiciază Europa şi Germania", într-un interviu acordat joi Süddeutsche Zeitung.

"Libertăţile europene sunt nucleul ideii noastre de Europa. Libertatea de circulaţie a muncitorilor este o parte vitală a integrării europene. Germania a beneficiat imens din aceasta şi cu siguranţă mult mai mult decât alţii. Chiar acum, mulţi tineri din sudul Europei vin la noi să înveţe şi să muncească. Ei ne aduc beneficii şi ajută, de asemenea, ţările din care vin", a explicat ministrul german.

Colegul său din cadrul Ministerului de Externe şi răspunzător de Europa Michael Roth a criticat CSU pentru că nu înţelege Europa şi nu vrea să o înţeleagă.

El a acuzat partidul, care se află într-o "mare coaliţie" guvernamentală cu SPD că vine cu "sloganuri stupide". "Acesta nu este nivelul la care ar trebui să lucreze marea coaliţie", a declarat Roth.

CSU a cerut impunerea unor restricţii cu privire la indemnizaţiile sociale pentru români şi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici