Ministrul Justiţiei din Turcia: Detenţia parlamentarilor pro-kurzi este legală

Reţinerea deputaţilor din Partidul Popular Democrat este în conformitate cu legea, a afirmat ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, în cadrul unei declaraţii difuzate de televiziunea de stat TRT, citate de site-ul postului BBC.

937 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei din Turcia: Detenţia parlamentarilor pro-kurzi este legală

Ministrul Justiţiei din Turcia: Detenţia parlamentarilor pro-kurzi este legală

Poliţia a percheziţionat locuinţele şi a reţinut cei doi lideri ai Partidului Popular Democrat, al doilea cel mai mare partid de opoziţie din Parlamentul turc. Cel puţin alţi nouă parlamentari ai Partidului Popular Democrat au fost reţinuţi după ce au refuzat să depună mărturie pentru infracţiuni legate de "propagandă teroristă".

Autorităţile turce au blocat accesul la platformele online Twitter şi Whatsapp, după arestarea preventivă a celor 11 legislatori pro-kurzi în sud-estul Turciei, potrivit unui grup de monitorizare a internetului.

Percheziile Poliţiei au avut loc în oraşele sud-estice Van şi Bingol.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a instituit stare de urgenţă pe 15 iulie, în contextul tentativei de lovitură de stat militară soldată cu moartea a peste 300 de persoane şi rănirea altor 2.100. Starea de urgenţă din Turcia s-a prelungit cu încă trei luni în octombrie.

Aproximativ 40.000 de persoane au fost arestate preventiv în urma complotului militar eşuat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici