Mitt Romney, singurul candidat pentru primarele republicane. Ron Paul s-a retras din lipsă de fonduri

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Ron Paul, şi-a anunţat luni retragerea din campanie, lăsându-l drept singur candidat pe favoritul Mitt Romney.

326 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney, singurul candidat pentru primarele republicane. Ron Paul s-a retras  din lipsă de fonduri

Ron Paul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mai dispunem de fonduri de campanie în primarele din statele americane care nu au votat încă", a declarat Ron Paul într-un comunicat, adăugând că va continua să "ia poziţii, să câştige delegaţi şi să transmită un mesaj puternic convenţiei naţionale a partidului republican afirmând că libertatea este calea ce trebuie urmată pentru viitor".

Retrăgându-se din cursă, Paul speră să îşi facă prezentă influenţa şi ideile sale în momentul în care republicanii vor desemna oficial pe candidatul lor în timpul convenţiei naţionale din Tampa (Florida), din august 2012.

Candidatul a recunoscut că echipa sa nu mai dispune de fondurile necesare pentru a continua lupta pentru învestitură. "Continuând să fac acest lucru având o speranţă mică de succes ar necesita multe zeci de milioane de dolari pe care nu îi avem", a declarat Paul.

Conservatorul, susţinător al izolaţionismului american, a găsit partizani în rândul tinerilor electori, fapt care nu s-a tradus într-un succes electoral decisiv în tmpul primarelor. Reprezentantul Texasului nu a câştigat în niciun stat.

Învestitura lui Mitt Romney drept candidat republican la Casa Albă a fost deja considerată drept sigură, după retragerea de pe 10 aprilie a celui mai puternic adversar al său, ultraconservatorul Rick Santorum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici