MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump le-a propus consilierilor, în 2017, să găsească modalităţi de invadare a Venezuelei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut principalilor consilieri, în 2017, să analizeze modalităţi pentru declanşarea unei invazii militare împotriva Venezuelei, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul agenţiei Associated Press.

1919 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump le-a propus consilierilor, în 2017, să găsească modalităţi de invadare a Venezuelei

Donald Trump le-a propus consilierilor, în 2017, să găsească modalităţi de invadare a Venezuelei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut principalilor consilieri, în 2017, să analizeze modalităţi pentru declanşarea unei invazii militare împotriva Venezuelei, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul agenţiei Associated Press.

Donald Trump a formulat această idee în cursul unei reuniuni desfăşurate în august 2017 în Biroul Oval de la Casa Albă. În timp ce se discuta despre sancţiunile împotriva Venezuelei, Donald Trump le-a adresat consilierilor o întrebare simplă: Dat fiind că Venezuela ameninţă securitatea regională, de ce nu ar putea Statele Unite pur şi simplu să invadeze această ţară?

Sugestia i-a şocat pe membrii Administraţiei de la Washington prezenţi la întrevedere, inclusiv pe secretarul de Stat Rex Tillerson şi pe consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Herbert McMaster, care între timp au părăsit funcţiile deţinute.

Informaţiile despre conversaţii au fost dezvăluite de oficiali politici de la Washington citaţi de agenţia Associated Press.

Herbert McMaster şi alţi consilieri prezidenţiali i-au explicat lui Donald Trump că o intervenţie militară ar putea avea efectul deteriorării relaţiilor Statelor Unite cu parteneri din America Latină implicaţi în efortul de sancţionare a preşedintelui Nicolas Maduro pentru tentativele de instaurare a unei dictaturi în Venezuela. Dar, potrivit surselor citate, Donald Trump a oferit contraargumente, oferind ca exemple intervenţiile militare în Panama şi Grenada, în anii 1980.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici