MONITORUL APĂRĂRII: Senator republican: Afirmaţiile lui Donald Trump privind suspendarea exerciţiilor în Coreea de Sud, "ridicole". Militarii americani din regiune sunt un avertisment adresat Chinei

Un senator republican din Statele Unite, Lindsey Graham, a catalogat drept "ridicolă" argumentaţia preşedintelui Donald Trump pentru suspendarea exerciţiilor militare din Coreea de Sud, afirmând că efectivele americane din regiune sunt un semnal adresat Chinei.

22346 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII: Senator republican: Afirmaţiile lui Donald Trump privind suspendarea exerciţiilor în Coreea de Sud, "ridicole". Militarii americani din regiune sunt un avertisment adresat Chinei

MONITORUL APĂRĂRII: Senator republican: Afirmaţiile lui Donald Trump privind suspendarea exerciţiilor în Coreea de Sud, "ridicole". Militarii americani din regiune sunt un avertisment adresat Chinei

"Este ridicol. Pentru contribuabilii americani nu este o povară să aibă o forţă militară de avangardă detaşată în Coreea de Sud", a declarat Lindsey Graham pentru CNN.

"Aceste efective militare aduc stabilitate. Sunt un avertisment adresat Chinei că pur şi simplu nu poţi acapara întreaga regiune. Deci, resping analiza conform căreia ar costa prea mult, dar accept propunerea de reducere a exerciţiilor militare, vreau să vedem dacă putem găsi modalităţi mai bune în această situaţie", a adăugat senatorul republican.

Japonia solicită prudenţă în abordarea faţă de Coreea de Nord

Guvernul Japoniei a atras atenţia că este necesară prudenţă în relaţia cu regimul din Coreea de Nord, observând că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, nu a anunţat nicio măsură concretă la întrevederea cu preşedintele SUA, Donald Trump, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Donald Trump a anunţat marţi, imediat după întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, că va suspenda exerciţiile militare din Coreea de Sud. Donald Trump a admis că procesul denuclearizării Coreei de Nord va dura mulţi ani, subliniind că va fi verificat de experţi americani şi internaţionali şi oferind asigurări că Statele Unite nu vor reduce efectivele militare din Coreea de Sud.

"Nu reducem nimic deocamdată, poate la un moment dat; avem 32.000 de militari în Coreea de Sud, eu am spus în campania electorală că vreau să îi aduc înapoi acasă, dar deocamdată nu pot. Însă vom limita exerciţiile militare în regiune, ceea ce ne va permite să economisim mulţi bani. Vom verifica procesul denuclearizării, simt că liderul nord-coreean vrea să facă acest lucru, sunt foarte sigur. Am efectuat mult timp exerciţii militare, sunt foarte scumpe, Coreea de Sud contribuie, dar nu sută la sută, astfel că va trebui să discutăm aceste lucruri cu Administraţia de la Seul. Vom avea un nou acord cu Administraţia din Coreea de Sud", a explicat Donald Trump.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici