Moon Jae-In: Coreea de Sud nu va dezvolta şi nu va deţine arme nucleare

Coreea de Sud nu va dezvolta şi nu va deţine arme nucleare, a declarat miercuri preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, ca răspuns la apelul făcut de către partidele de opoziţie pentru redistribuirea armelor nucleare tactice ale Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1270 afișări
Imaginea articolului Moon Jae-In: Coreea de Sud nu va dezvolta şi nu va deţine arme nucleare

Moon Jae-In: Coreea de Sud nu va dezvolta şi nu va deţine arme nucleare

În cadrul unui discurs în faţa Adunării Naţionale, liderul de la Seul şi-a reiterat apelul către Coreea de Nord pentru anularea ambiţiilor sale nucleare.

"În conformitate cu declaraţia de denuclearizare anunţată în comun de Coreea de Sud şi Coreea de Nord, nu putem tolera sau accepta Coreea de Nord cu arme nucleare. Iar noi nu vom dezvolta şi nu vom deţine arme nucleare", a spus Moon Jae-In.

Săptămâna trecută, Hong Joon-Pyo, liderul principalului partid sud-coreean de opoziţie, s-a deplasat în Statele Unite pentru a-i convinge pe oficialii americani să ia în considerare redistribuirea armelor nucleare tactice în Coreea de Sud. În replică, preşedintele sud-coreean a subliniat că scopul principal al politicienilor de la Seul trebuie să fie instaurarea păcii.

"Ceea ce vrem să obţinem este pacea în Peninsula Coreeană. Prin urmare, în niciun caz nu poate exista vreun conflict armat în Peninsula Coreeană. Nu poate exista nicio acţiune militară în Peninsula Coreeană fără acordul prealabil al Coreei de Sud", a mai spus Moon Jae-In.

Preşedintele sud-coreean a subliniat, de asemenea, importanţa menţinerii presiunii maxime prin sancţiuni la adresa Coreei de Nord, numind-o modalitatea de a-i aduce pe reprezentanţii regimului de la Phenian la masa dialogului.

"Trebuie să hotărâm soarta naţiunii noastre. Nu vom repeta istoria nefericită a faptului că soarta noastră a fost decisă indiferent de dorinţele noastre, cum ar fi guvernarea (japoneză) colonială (a Coreei de Sud) şi împărţirea (celor două Corei). De asemenea, vom colabora îndeaproape cu comunitatea internaţională, în baza puternicei alianţe Coreea de Sud-SUA", a precizat Moon Jae-In.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici