Motivul pentru care frontiera Venezuelei cu Columbia a fost închisă pentru 72 de ore

Venezuela a închis frontiera cu Columbia pentru o perioadă de 72 de ore, în cadrul unor măsuri de a combate bandele de contrabandişti, informează site-ul postului BBC.

1444 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care frontiera Venezuelei cu Columbia a fost închisă pentru 72 de ore

Motivul pentru care frontiera Venezuelei cu Columbia a fost închisă pentru 72 de ore

Preşedintele statului Venezuela, Nicolas Maduro a declarat că grupările mafiote care operează în zonele de frontieră provoacă daune majore economiei.

Multe dintre produsele subvenţionate de Guvernul socialist din Venezuela, inclusiv benzina şi motorina, sunt vândute în vederea obţinerii unor profituri imense la frontiera cu Columbia.

Duminică, Maduro a anunţat că va retrage din circulaţie cele mai valoroase bancnote, cele de 100 de bolivari, şi le va înlocui cu monede în maximum 72 de ore. Preşedintele speră astfel să oprească contrabanda şi penuria de alimente şi alte produse. Preşedintele Nicolas Maduro spune că bandele care operează în zonele de frontieră nu vor avea timp să repatrieze bancnotele.

"Să distrugem mafia, înainte ca ea să ne nimicească ţara şi economia. Această măsură este inevitabilă, era necesară. Mafia va da faliment”, a declarat acesta.

Venezuela a închis majoritatea punctelor de trecere de la frontiera cu Columbia în anul 2015. Graniţa a fost parţial deschisă în anul 2016. În anul 2015, Guvernul columbian a adus acuzaţii în privinţa faptului că nu a fost consultat sau informat în legătură cu această măsură.

Columbia şi Venezuela au ajuns la un acord de a combate infracţiunile şi contrabanda de-a lungul frontierei de 2.200 de km.

Potrivit preşedintelui Maduro, frontierele vor fi redeschise după 72 de ore, după ce bancnoele de 100 de bolivari nu vor mai fi valabile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici