Muammar Kadhafi s-a plimbat în Tripoli şi face apel la rezistenţă - VIDEO

Liderul libian Muammar Kadhafi a declarat că s-a plimbat incognito prin Tripoli şi le-a cerut locuitorilor să "cureţe" capitala de rebeli, care au preluat controlul asupra acesteia, potrivit unui mesaj audio difuzat miercuri dimineaţă de postul de televiziune sirian Arrai.

1898 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi s-a plimbat în Tripoli şi face apel la rezistenţă - VIDEO

Muammar Kadhafi s-a plimbat în Tripoli şi face apel la rezistenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-am plimbat incognito, fără ca oamenii să mă vadă, şi am văzut tineri pregătiţi să-şi apere oraşul", a afirmat Ghidul revoluţiei libiene în acest mesaj.

"Le aduc un omagiu acestor tineri", a adăugat el, fără a preciza când a făcut această "plimbare".

El le-a cerut "locuitorilor din Tripoli, triburilor, tinerilor, bătrânilor să iasă pe străzi" şi să "cureţe Tripoli de şobolani", referindu-se la rebeli.

Liderul libian a afirmat deja într-un mesaj sonor difuzat în cursul nopţii de televiziunea al-Urubah şi preluat de site-ul de Internet Al-Libiya, postul de televiziune al fiului său Seif al-Islam, care şi-a întrerupt emisia, că s-a retras din cartierul general de la Tripoli din "motive tactice".

"Bab el-Aziziya nu mai este decât o grămadă de dărâmături (...) şi noi ne-am retras din motive tactice", a declarat el.

Rebelii susţinuţi de NATO au preluat marţi controlul cartierului general al lui Kadhafi din Tripoli, aducând o lovitură grea regimului care deja se clatină. Marţi însă, liderul libian era de negăsit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici