NATO anunţă că a ucis din greşeală mai mulţi civili în Afganistan

Mai mulţi civili au fost ucişi sau răniţi vineri, în cursul unui atac aerian al forţei internaţionale a NATO (ISAF) în Afganistan, în provincia sudică Helmand, a anunţat ISAF sâmbătă, făă a preciza numărul victimelor.

20 afișări
Imaginea articolului NATO anunţă că a ucis din greşeală mai mulţi civili în Afganistan

NATO anunţă că a ucis din greşeală mai mulţi civili în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Civili afgani au fost ucişi sau răniţi în districtul Naw Zad, în provincia Helmand, ieri", a precizat ISAF într-un comunicat.

Aparatele NATO au vizat două vehicule suspectate că transportau un lider taliban şi pe adjuncţii săi, dar ulterior s-a constatat că era vorba despre civili, a explicat NATO.

Guvernatorul provinciei, Muhammad Gulab Mangal, a anunţat ulterior, într-un comunicat, că şapte civili, între care trei copii, au fost ucişi în atacul NATO şi alţi cinci au fost răniţi.

"Doi bărbaţi, două femei şi trei copii au fost ucişi, iar un bărbat, o femeie şi trei copii au fost răniţi, când un vehicul insurgent (vizat de NATO-n.r.) a explodat alături de maşina lor, în districtul Naw Zad", potrivit comunicatului.

Un purtător de cuvânt al ISAF a confirmat că este vorba despre acelaşi incident, dar a refuzat să confirme bilanţul până la finalizarea anchetei demarate de NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a fost acuzată recent de mai multe erori, declanşând furia preşedintelui afgan, Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici