NATO va suplimenta temporar prezenţa militară în Europa de Est

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze, temporar, prezenţa militară în Europa de Est, afirmă generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa, denunţând zbururile "provocatoare" efectuate de Rusia în apropierea spaţiului european.

889 afișări
Imaginea articolului NATO va suplimenta temporar prezenţa militară în Europa de Est

NATO va suplimenta temporar prezenţa militară în Europa de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alianţa Nord-Atlantică a interceptat săptămâna trecută numeroase avioane militare ruse, în apropierea spaţiului aerian european.

"În opinia mea, cred că ne transmit un mesaj, acela că sunt o mare putere", a spus generalul Philip Breedlove.

"Au fost efectuate zboruri în formaţii mari, cu traiectorii provocatoare", a subliniat Breedlove.

"Am avut dreptate în privinţa menţinerii unei prezenţe permanente în Europa. Acum, pe fondul presiunilor intense resimţite în estul Europei (...), considerăm necesară o prezenţă militară suplimentară prin rotaţie, până când situaţia se va normaliza", a subliniat Breedlove, citat de site-ul BreakingDefense.com.

De altfel, generalul NATO a precizat că 250-300 de consilieri militari ruşi sunt în continuare pe teritoriul Ucrainei.

Săptămâna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici