Navă în pericol de scufundare în largul Istanbulului, după coliziunea cu alte două vase

Un cargobot care naviga sub pavilionul statului Sierra Leone riscă să se scufunde în largul Istanbulului după ce a intrat în coliziune, vineri, cu alte două nave ancorate, a anunţat agenţia Anatolia.

245 afișări

Din cauza rafalelor puternice de vânt, "Kayan-1", un vapor cu o lungime de 85 de metri, a lovit două nave la ora 05.20 (05.20 ora României), în Marea Marmara, la intrarea în strâmtoarea Bosfor, în timp ce efectua manevre de ancorare, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de Anatolia.

Agenţia nu a precizat cu ce era încărcată nava.

După o oră, căpitanul a anunţat că nava s-a înclinat spre dreapta, situaţie ce poate fi remarcată şi în imaginile difuzate de televiziuni.

Membrii echipajului s-au străduit să pompeze apa din navă, în timp ce două remorchere, un vapor pentru prevenirea dezastrelor ecologice, cinci ambarcaţiuni de salvare şi scafandri au fost trimişi la faţa locului, potrivit agenţiei.

Autorităţile au lansat apoi operaţiunile de evacuare a echipajului, a constatat un fotoreporter al AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici