Nigeria: 73 de elevi au fost răpiţi de la o şcoală din nord-vestul ţării. Familiile îşi vând tot ce au, ca să-i poată elibera

  • O altă răpire de elevi a avut loc Nigeria, ţară africană unde astfel de evenimente au devenit tot mai dese.
  • Răscumpărările cerute de răpitori în schimbul eliberării lor sunt extrem de mari.
  • O operaţiune de eliberare a copiilor este în curs de desfăşurare, dar nu toate au avut succes până acum.
835 afișări
Imaginea articolului Nigeria: 73 de elevi au fost răpiţi de la o şcoală din nord-vestul ţării. Familiile îşi vând tot ce au, ca să-i poată elibera

Nigeria: 73 de elevi au răpiţi de la o şcoală din nord-vestul ţării. Familii vând tot ce au, ca să-i poată elibera

Oameni înarmaţi au răpit 73 de elevi dintr-un liceu de lângă Maradun, în nord-vestul ţării. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei Zamfara, Mohammed Shehu, atacatorii au vizat de data aceasta Şcoala Gimnazială de Ziua Guvernului din satul Kaya.

Echipele de salvare şi armata colaborează în încercarea de a ajunge la răpitori şi a elibera copiii. Răpirea are loc la câteva zile după eliberarea altor trei grupuri de ostatici, în schimbul unor răscumpărări mari. Unii dintre răpiţi erau foarte tineri, inclusiv un băiat de 4 ani. Familiile lor, în unele cazuri, au trebuit să vândă tot ce aveau, pentru a-i elibera.

Zonele nord-vestice şi centrale din Nigeria au fost mult timp ţinta atacurilor, într-o rivalitate constantă pentru apă şi pământ. Dar, violenţa a crescut dramatic odată cu apariţia unor bande criminale înfometate de bani.

Din decembrie anul trecut, peste o mie de elevi au fost răpiţi din şcolile din nordul Nigeriei. Atacatorii au cerut o răscumpărări mari de la părinţi şi, deşi majoritatea elevilor au fost eliberaţi în cele din urmă, unii au murit sau au fost ucişi în captivitate.

18 elevi au fost eliberaţi în statul Zamfara săptămâna trecută, după ce au fost răpiţi de la o şcoală agricolă, la începutul lunii august. Aproape 100 de copii au fost eliberaţi săptămâna trecută de la un seminar islamic, în luna mai, în nord-vestul Nigerului şi 32 de elevi de la o şcoală baptistă din statul Kaduna, în iulie. Mulţi alţii sunt încă în mâinile răpitorilor.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici