Noi proteste în Ucraina: Peste 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit în centrul Kievului

Aproximativ 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit duminică la prânz în piaţa Independenţei din Kiev, au anunţat jurnaliştii AFP. Militantul torturat Dmitro Bulatov, care în prezent primeşte îngrijiri în Lituania, s-a adresat direct prin telefon mulţimii, vocea sa auzindu-se la difuzoarele din Maidan.

561 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Ucraina: Peste 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit în centrul Kievului

Noi proteste în Ucraina: Peste 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit în centrul Kievului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu intenţionăm să ne predăm. Vom merge mai departe", a declarat el, precizând că vorbeşte dintr-un spital. Manifestanţii au răspuns cu aplauze.

Numărul lor este comparabil cu cel observat în timpul unor manifestaţii similare, organizate în urmă cu o săptămână, dar mai mic decât cel al marilor manifestaţii din noiembrie, decembrie şi ianuarie.

Alţi doi opozanţi, între care jurnalista Tetiana Ciornovol, victima unei agresiuni, au luat, de asemenea, cuvântul la începutul acestei manifestaţii ukrainienne. Centrul Kievului este ocupat de mai mulţi contestatari de 80 de zile şi este înconjurat de baricade.

Igor Luţenko, răpit şi bătut în acelaşi timp cu un alt opozant găsit mort, a declarat că "toate răpirile şi torturile nu au dat rezultate, Ciornovol, eu şi Bulatov nu ne vom preda", a declarat el.

Liderii celor trei partide de opoziţie principale, Vitali Kliciko, Arseni Iaţeniuk şi Oleg Tiagnibok, ar urma să ia cuvântul în cursul acestei reuniuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici