Nou cutremur cu magnitudinea de 5,2 în estul Turciei

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în noaptea de luni spre marţi în estul Turciei, într-o zonă deja devastată de seisme puternice în ultimele săptămâni, a anunţat observatorul Kandilli, citat de cotidianul Today's Zaman, în ediţia electronică.

479 afișări
Imaginea articolului Nou cutremur cu magnitudinea de 5,2 în estul Turciei

Nou cutremur cu magnitudinea de 5,2 în estul Turciei (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru moment nu se ştie dacă acest nou cutremur a provocat victime sau pagube materiale. Epicentrul lui a fost situat în satul Mollakasim, au anunţat Observatorul Kandilli din Turcia şi Institutul de cercetare a cutremurelor.

Potrivit institutului american de geofizică USGS, cutremurul s-a produs la ora 22.08 (00.08 ora României), la o adâncime de zece kilometri şi la 30 de kilometri nord-vest de Van. USGS a evaluat magnitudinea seismului la 5,2.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 produs în octombrie şi un altul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc în urmă cu o săptămână au distrus aproximativ 2.000 de clădiri, au provocat moartea a 644 de persoane şi au lăsat fără locuinţă alte câteva mii în provincia estică Van, confruntată cu temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici