NOU RAID israelian în Siria, împotriva armelor iraniene destinate Hezbollah. Diplomaţi: Atacurile au vizat trei obiective în Siria - VIDEO

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat duminică un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului. Armata israeliană a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminică o sursă diplomatică de la Beirut.

1614 afișări
Imaginea articolului NOU RAID israelian în Siria, împotriva armelor iraniene destinate Hezbollah. Diplomaţi: Atacurile au vizat trei obiective în Siria - VIDEO

NOU RAID israelian în Siria, împotriva armelor iraniene destinate Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atacul viza rachete iraniene cu destinaţia Hezbollah, la nord de Damasc", a declarat oficialul citat.

Acest atac a avut ca ţintă clădirile din nord-vestul capitalei siriene, în apropiere de locul unui atac aerian israelian pe care statul evreu l-a confirmat implicit în ianuarie, a adăugat oficialul.

El a confirmat, de asemenea, că Israelul a desfăşurat un alt raid aerian vineri dimineaţa împotriva armelor destinate Hezbollah, în apropierea aeroportului din Damasc.

Agenţia oficială sirian Sana a menţionat că un atac israelian a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva unui centru de cercetare ştiinţifică din Jamraya, la nord-vest de Damasc.

Atacul, al cărui bilanţ nu a fost oferit până în prezent, ar fi fost comis cu rachete, potrivit Sana.

"De fiecare dată când ajung informaţii în Israel cu privire la transferul de rachete sau arme din Siria către Liban (cu destinaţia Hezbollah), ei vor fi atacaţi", a afirmat oficialul israelian.

"Forţele aeriane sunt în stare de alertă foarte ridicată, cum nu au mai fost de ani buni, pentru a răspunde oricărei eventualităţi", a continuat el.

Armata israeliană şi serviciile premierului israelian Benjamin Netanyahu au refuzat să confirme orice informaţie privind atacurile israeliene în Siria.

Atacurile israeliene au vizat trei obiective în Siria

La Damasc, agenţia oficială Sana a denunţat un "atac cu rachete împotriva centrului de cercetări ştiinţifice din Jamraya", la nord-vest de Damasc, deja vizat de un raid israelian la sfârşitul lui ianuarie.

Un diplomat de la Beirut a adăugat, sub acoperirea anonimatului, că un important centru de muniţie din apropiere a fost, de asemenea, vizat de rachetele israeliene.

În plus, armata israeliană a atacat divizia 14, o unitate de apărare antirachetă siriană din Saboura, în apropiere de autostrada Beirut-Damasc, la vest de capitală, a continuat el.

"Aceste raiduri au provocat numeroase victime în rândul personalului militar", a precizat diplomatul.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunţat "explozii" la centrul de cercetare şi "posibil pierderi umane deoarece zeci de membri ai forţelor regimului se aflau acolo" în momentul atacului.

Presa americană a anunţat vineri că aviaţia militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici