Nouă pacienţi şi 24 de angajaţi ai organizaţiei Medici fără Frontiere, daţi în continuare dispăruţi după bombardamentul de la Kunduz

Organizaţia Médecins sans Frontières (MSF) nu avea în continuare informaţii despre nouă pacienţi şi 24 de angajaţi, joi, la cinci zile de la atacul aerian american asupra spitalului său de la Kunduz, în Afganistan, în care au fost ucise cel puţin 22 de persoane, relatează AFP online.

196 afișări
Imaginea articolului Nouă pacienţi şi 24 de angajaţi ai organizaţiei Medici fără Frontiere, daţi în continuare dispăruţi după bombardamentul de la Kunduz

Nouă pacienţi şi 24 de angajaţi ai organizaţiei Medici fără Frontiere, daţi în continuare dispăruţi după bombardamentul de la Kunduz

Îngrijitorii organizaţiei umanitare tratau, în noaptea bombardamentului, 105 pacienţi, iar "nouă dintre ei lipsesc în continuare la apel", a declarat Guilhem Molinie, şeful misiunii MSF în Afganistan, într-o conferinţă de presă la Kabul. În plus, dintre cei 461 de angajaţi MSF la Kunduz, "24 nu au dat niciun semn de viaţă", a anunţat el.

"Încercăm să le dăm de urmă", a subliniat Molinie, care a apreciat că "nu se întrunesc condiţiile" ca spitalul MSF de la Kunduz să poată fi redeschis şi ca ONG-ul să-şi trimită personalul la faţa locului.

Medici fără Frontiere şi-a retras tot personalul din spital la o zi după atacul aerian american solicitat de către armata afgană, în care au fost ucişi cel puţin 12 angajaţi şi zece pacienţi.

Preşedintele american Barack Obama a prezentat scuze MSF miercuri, însă ONG-ul continuă să ceară o anchetă internaţională independentă asupra acestui bombardament, subliniind că nu are încredere în cea pe care o efectuează Pentagonul cu privire la această tragedie, pe care a denunţat-o drept o "crimă de război".

"Spitalul a fost bombardat în mai multe rânduri, timp de aproape o oră", a declarat Christopher Stokes, directorul general al MSF, în această conferinţă de presă.

Organizaţia afirmă că a transmis - preventiv - coordonatele GPS ale centrului de îngrijire armatelor americană şi afgană şi că le-a avertizat imediat ce au avut loc primele bombardamente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici