Noua rachetă balistică nord-coreeană are capacitatea să ajungă în SUA, susţin experţi americani şi sud-coreeni

Racheta balistică nord-coreeană Hwasong-15, testată cu succes în cursul zilei de marţi, are capacitatea să ajungă în Statele Unite ale Americii, potrivit unor experţi americani şi sud-coreeni, relatează agenţiile Reuters şi Yonhap.

17176 afișări
Imaginea articolului Noua rachetă balistică nord-coreeană are capacitatea să ajungă în SUA, susţin experţi americani şi sud-coreeni

Noua rachetă balistică nord-coreeană are capacitatea să ajungă în SUA, susţin experţi americani şi sud-coreeni

Ministerul sud-coreean al Apărării a caracterizat proiectilul nord-coreean drept o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care poate zbura peste 13.000 de kilometri.

"Evaluarea noastră este că testul de zbor a avut succes. În cazul în care racheta ar fi lansată dintr-un unghi normal, ar avea capacitatea să parcurgă peste 13.000 de kilometri. Asta înseamnă că poate ajunge la Washington D.C.", se arată într-un comunicat al ministerului.

Experţii sud-coreeni au adăugat că este necesară o verificare suplimentară a tehnologiilor privind revenirea rachetei în atmosferă, a tehnologiilor de orientare cu precizie în faza finală şi a condiţiilor de transportare a unui focos nuclear, înainte de a constata că este o rachetă fiabilă cu rază lungă de acţiune.

Agenţia de presă de la Phenian a publicat fotografii cu noua rachetă balistică intercontinentală, care prezintă o formă diferită a vârfului în comparaţie cu versiunea precedentă, Hwasong-14. Prin urmare, Hwasong-15 pare a fi dezvoltată cu ajutorul unei tehnologii noi.

Experţi americani care au fost sceptici în legătură cu testele balistice anterioare desfăşurate de către Coreea de Nord susţin că Statele Unite sunt în raza de acţiune a noii rachete, după ce au analizat datele culese şi fotografiile prezentate în urma celui mai recent test.

"Calculele iniţiale indică faptul că noua rachetă ar putea transporta o armă nucleară de dimensiuni medii către oricare oraş de pe continentul american. O serie de teste suplimentare de zbor sunt necesare pentru a valida performanţa şi fiabilitatea Hwasong-15 şi pentru a stabili eficacitatea unui sistem de protecţie necesar pentru revenirea rachetei în atmosferă. Alte două sau trei teste ar fi suficiente", a declarat Michael Elleman, expert în cadrul Institutului Internaţional pentru Studii Strategice.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decât cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi ar fi parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici