Noua Zeelandă îşi redeschide complet frontierele după doi ani şi cinci luni

  • Noua Zeelandă şi-a redeschis complet frontierele pentru prima dată din martie 2020.
  • Atunci, autorităţile au decis să introducă restricţii în încercarea de a ţine la distanţă pandemia COVID-19, potrivit BBC.
175 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă îşi redeschide complet frontierele după doi ani şi cinci luni

De acum încolo, poliţiştii de frontieră vor accepta din nou vizitatorii cu vize şi pe cei cu vize de student. Prim-ministrul Jacinda Ardern a numit acest moment „un eveniment enorm", care face parte dintr-un „proces prudent".

Majoritatea vizitatorilor trebuie să fie în continuare complet vaccinaţi, dar nu există cerinţe de carantină. De asemenea, frontiera maritimă a ţării a fost redeschisă, iar navele de croazieră şi iahturile de agrement străine pot acosta în porturile din Noua Zeelandă.

Noua Zeelandă a anunţat pentru prima dată un plan de redeschidere în etape în luna februarie. Planul a permis cetăţenilor vaccinaţi să se întoarcă din Australia în acea lună. În mai, a început să primească turişti din peste 50 de ţări aflate pe o listă de scutire de vize.

„Noi, alături de restul lumii, continuăm să gestionăm o pandemie globală foarte activă, menţinându-ne în acelaşi timp populaţia în siguranţă", a declarat Ardern într-un discurs ţinut luni la China Business Summit din Auckland.

Turismul a fost una dintre industriile cele mai afectate de măsurile dure ale ţătii privind COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici