Noul Guvern de coaliţie din Austria a depus jurământul

Noul Guvern de coaliţie între social-democraţi şi conservatori a depus jurământul, luni, în Austria în faţa preşedintelui republicii, Heinz Fischer, la două luni şi jumătate după alegerile legislative.

102 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern de coaliţie din Austria a depus jurământul

Noul Guvern de coaliţie din Austria a depus jurământul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cancelarul social-democrat (SPOe) Werner Faymann a fost reconfirmat în funcţie, iar vicecancelar rămâne conservatorul (OeVP) Michael Spindelegger.

Toţi cei 16 membri ai Guvernului, opt din cadrul SPOe, şase din cadrul OeVP şi doi independenţi numiţi de OeVP, au fost primiţi la palatul din Hofburg, la Viena, de şeful statului, care a apreciat drept "logică" această "mare coaliţie", o formă de Guvern obişnuită în Austria de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

La alegerile legislative din 29 septembrie, SPOe a obţinut cele mai multe voturi, cu 26,82 la sută din voturi, clasându-se în faţa OeVP (23,99 la sută).

Noul Guvern se va reuni pentru prima sa şedinţă după această ceremonie.

Repartizarea portofoliilor ministeriale rămâne aceeaşi ca în Guvernul precedent: social-democraţii deţin în special Afacerile Sociale, Munca, Educaţia şi Apărarea, în timp ce conservatorii păstrează Economia, Internele, Justiţia, Agricultura şi Afacerile Externe, încredinţate tânărului Sebastian Kurz, în vârstă de 27 de ani.

Echipa guvernamentală este menţinută în cea mai mare parte, dar mai multe personalităţi noi şi-au făcut intrarea în Guvern, între care directoarea unui institut de sondaje, Sophie Kamarsin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici