„Nu vei fi în siguranţă în America lui Joe Biden”. Atacul lui Mike Pence la adresa democraţilor, în discursul său de candidatură

  • Mike Pence, candidat pentru un nou mandat de vicepreşedinte SUA în tandem cu Trump-preşedinte, a lansat miercuri un atac dur la adresa lui Joe Biden
  • Vicepreşedintele Mike Pence a susţinut discursul de acceptare a calităţii de vicepreşedinte republican pentru alegerile din 2020
  • Discursul lui Pence s-a axat pe două componente: lege şi ordine, dar şi economie, punct forte al preşedintelui Trump
843 afișări
Imaginea articolului „Nu vei fi în siguranţă în America lui Joe Biden”. Atacul lui Mike Pence la adresa democraţilor, în discursul său de candidatură

„Nu vei fi în siguranţă în America lui Joe Biden”. Atacul lui Mike Pence la adresa democraţilor, în discursul său de candidatură

Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite, a afirmat că realegerea preşedintelui Donald Trump este esenţială pentru păstrarea siguranţei şi viabilităţii economice a SUA şi a avertizat că Joe Biden va duce ţara către socialism şi declin.

Vicepreşedintele Mike Pence a susţinut discursul de acceptare a calităţii de vicepreşedinte republican pentru alegerile din 2020, în cadrul unui eveniment al Convenţiei Naţionale Republicane 2020, organizat la Fort McHenry în Baltimore, Maryland.

Pe fondul extinderii protestelor faţă de cazul lui Jacob Blake, un bărbat negru din Wisconsin, împuşcat de poliţie, Pence şi alţi republicani au descris cursa electorală din 3 noiembrie dintre Trump şi Biden drept o alegere între „lege şi ordine” şi nelegiuire.

„Crudul adevăr este că nu vei fi în siguranţă în America lui Joe Biden”, a spus Pence la convenţia republicanilor, pentru mulţimea aşezată pe o peluză din istoricul Fort McHenry din Baltimore.

Însoţit de prima doamnă Melania Trump, Trump s-a alăturat lui Pence pe scena după discurs, când mulţimea a scandat: „Încă patru ani.”

Poliţia din Kenosha, Wisconsin, l-a împuşcat duminică pe Blake, în vârstă de 29 de ani, de mai multe ori în spate, realimentând protestele împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei care au izbucnit în Statele Unite de la începutul anului. În cursul celei de-a treia nopţi de proteste, marţi, trei persoane au fost împuşcate, două mortal, de către un adolescent de 17 ani ulterior arestat.

Înaintea discursului lui Pence, Trump a spus că va trimite forţele de ordine federale în Kenosha, în acord cu guvernatorul statului.

„Permiteţi-mi să fiu clar: violenţa trebuie să se oprească - fie în Minneapolis, Portland sau Kenosha”, a spus Pence, fără să-l menţioneze pe Blake. „Vom avea lege şi ordine pe străzile acestei ţări pentru fiecare american din fiecare rasă, crez şi culoare.”

Contracandidatul lui Trump, Joe Biden, a transmis că a vorbit miercuri cu rudele lui Blake şi, la fel ca şi familia acestuia, a cerut de asemenea încetarea violenţei. Dar, în comparaţie cu Trump, care încă nu a făcut comentarii publice cu privire la acţiunea poliţiei de a-l împuşca pe bărbatul de culoare, Biden a cerut justiţie şi a apărat dreptul la proteste.

„Protestele faţă de brutalitate sunt un drept şi sunt absolut necesare, dar distrugerile din interiorul comunităţilor nu sunt proteste. Sunt violenţă inutilă ”, a spus Biden într-un videoclip postat în campania sa electorală.

Republicanul Mike Pence a reluat miercuri atacul la adresa lui Biden, acuzându-l că sprijină apelurile activiştilor liberali care vor reducerea fondurilor pentru poliţie, acuzaţie respinsă de Biden care a promis subvenţii de milioane de dolari pentru a angaja mai mulţi ofiţeri.

Pence a atins în discursul său şi tema economică, pentru a sublinia punctul forte al lui Trump, care în ciuda faptului că este în urma lui Biden în sondajele de opinie, obţine cote de încredere mai mari, decât rivalul său democrat, în privinţa expertizei sale economice.

Fost guvernator şi congresman din Indiana şi creştin conservator, Pence a servit ca un liant între Trump şi alegătorii evanghelici, o parte influentă a bazei electorale republicane.

În timpul convenţiei din această săptămână, republicanii au încercat să reducă din lipsa de interes a lui Trump pentru femei, alegătorii de culoare şi imigranţii - grupurile pe care sondajele de opinie le arată au fost înstrăinate de stilul său de a diviza societatea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici