O femeie kamikaze a ucis două persoane şi a rănit alte 14 în China

O femeie a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, joi, în timp ce negocia compensaţii financiare în schimbul demolării casei sale, omorând alte două persoane şi rănind 14, în sud-vestul Chinei, relatează agenţia China Nouă.

166 afișări
Imaginea articolului O femeie kamikaze a ucis două persoane şi a rănit alte 14 în China

O femeie kamikaze a ucis două persoane şi a rănit alte 14 în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

 

Exproprierile vizând locuinţe şi terenuri, care reprezintă o sursă de finanţare importantă pentru Guvernele locale, reprezintă cauza frecventă a unor proteste, adesea violente, în China. Însă atentatele sinucigaşe rămân rare în această ţară.

Atentatul s-a produs către ora 9.00 (4.00, ora României) în interiorul unor clădiri guvernamentale din districtul Qiaojia, în provincia Yunnan. Femeia kamikaze a murit pe loc, precizează China Nouă.

Potrivit unor martori, citaţi de agenţia oficială, atacatoarea era "o femeie care urma să fie mutată, după ce i-a fost demolată casa. Ea a fost convocată de autorităţile districtuale să semneze un acord".

"În timpul negocierii unor compensaţii, această femeie a detonat explozivii pe care îi avea ataşaţi de corp", a precizat agenţia oficială.

Dintre persoanele rănite, patru au fost grav atinse şi se aflau în drum pentru a fi spitalizate la Kunming, capitala provinciei Yunnan, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Guvernului local, care a refuzat să îşi spună numele.

În mai 2011, Qian Mingqi, un şomer, în vârstă de 52 de ani, care s-a declarat victima unei nedreptăţi, a comis un triplu atentat în apropierea unor clădiri publice, în oraşul Fuzhou din provincia Jiangxi (est), soldat cu patru morţi, inclusiv atacatorul.

Cu două săptămâni mai înainte, un fost angajat al unei bănci a aruncat cu un dispozitiv incendiar într-o sucursală din Gansu (nord-vest), pentru a se răzbuna pentru că a fost dat afară, rănindu-şi peste 40 de foşti colegi.

În 2010, China s-a confruntat cu o serie de atacuri foarte violente împotriva unor şcoli, în care au fost ucise 17 persoane, dintre care 15 erau copii, iar peste alte 80 de persoane au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici