O nouă grevă generală în Grecia, pe 28 şi 29 iunie

Principalele centrale sindicale din Grecia au lansat un apel pentru organizarea unei greve generale pe 28 şi 29 iunie, în timpul votului Parlamentului privind noul plan de austeritate solicitat de zona euro.

545 afișări
Imaginea articolului O nouă grevă generală în Grecia, pe 28 şi 29 iunie

O nouă grevă generală în Grecia, pe 28 şi 29 iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de planul bugetar pe termen mediu, convenit între Guvern şi creditori, am decis să organizăm o grevă generală de 48 de ore pe 28 şi 29 iunie", a comunicat principala centrală sindicală greacă, GSEE.

Sindicatul angajaţilor din sectorul public, Adedy, a anunţat că se alătură iniţiativei.

Protestatarii "indignaţi" greci, care se află în faţa Parlamentului din 25 mai, au făcut apel la noi manifestaţii tot pe 28 şi 29 iunie.

Aprobarea controversatului plan de austeritate este o condiţie pentru primirea de către Grecia a celei de-a cincea tranşe a împrumutului de 110 miliarde de euro acordat de UE şi FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici