Obama avertizează că evoluţia pe termen lung a economiei globale ar putea fi afectată de Brexit

Preşedintele Barack Obama avertizează că evoluţia pe termen lung a economiei globale ar putea avea de suferit ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi UE, informează BBC News şi Reuters.

726 afișări
Imaginea articolului Obama avertizează că evoluţia pe termen lung a economiei globale ar putea fi afectată de Brexit

Obama avertizează că evoluţia pe termen lung a economiei globale ar putea fi afectată de Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Prezent la Ottawa, pentru un summit cu liderii din Mexic şi Canada, preşedintele american a făcut mai multe declaraţii despre efectele referendumului din Marea Britanie.

"Consider că există unele preocupări temeinice în legătură cu creşterea economică la nivel global pe termen lung, în cazul în care Brexit-ul va avea loc, iar acest lucru îngheaţă posibilităţile de investiţii în Marea Britanie şi în întreaga Europă," a spus Obama, care a adăugat că "Într-un moment în care ritmul de creştere globală este deja unul scăzut, acest lucru nu ajută".

Obama, care înainte de referendum, s-a pronunţat împotriva ieşirii Marii Britanii din UE, a declarat că liderii G20, care vor participa anul acesta la o reuniune în China, vor trebui să găsească modalităţi să consolideze economia globală.

Preşedintele american a mai afirmat că legătura specială dintre Marea Britanie şi Statele Unite va rezista acestui eveniment, însă absenţa Regatului Unit din UE va "face mai dificilă rezolvarea altor provocări care trebuie soluţionate."

În continuare, Obama a făcut un apel la liderii europeni şi britanici ca procesul de ieşire a Marii Britanii din UE să fie unul ordonat, admiţând că va fi dificil, plin de provocări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici