Obama, în primul discurs de la Casa Albă după realegere: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că este absolut necesar ca americanii "cei mai bogaţi să plătească impozite puţin mai mari", în scopul ajungerii la scăderea deficitului bugetar.

904 afișări
Imaginea articolului Obama, în primul discurs de la Casa Albă după realegere: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Americanii au votat pentru lucruri concrete precum locuri de muncă, nu pentru politicianism", a declarat Obama, anunţând că îi va invita la discuţii pe liderii grupurilor republican şi democrat din Congresul Statelor Unite.

Afirmând că este necesar "un compromis", Obama a reiterat poziţia sa din campania electorală, în primul discurs după ce a fost reales. "Nu putem doar să reducem cheltuielile pentru a reveni la prosperitate. Dacă dorim cu adevărat reducerea deficitului, este nevoie de noi metode, mai precis de creşterea impozitelor americanilor bogaţi", a insistat Obama.

Preşedintele proaspăt reales a reamintit că americanii au susţinut concepţia sa privind reducerea deficitului bugetar. "Aceasta a fost dezbaterea centrală în campania electorală. S-a demonstrat că majoritatea americanilor sunt de acord cu abordarea mea. Nu sunt ataşat tuturor detaliilor proiectului meu. Sunt deschis compromisurilor. Sunt deschis unor noi idei. Dar refuz orice abordare care nu ar fi echilibrată între scăderea cheltuielilor şi creşterea veniturilor", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici