Obama, încrezător că SUA vor reuşi în Afganistan în pofida accidentului de sâmbătă

Barack Obama a promis luni că Statele Unite vor reuşi în misiunea lor în Afganistan, în pofida decesului a 30 de militari americani în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, doborât sâmbătă de talibani.

269 afișări
Imaginea articolului Obama, încrezător că SUA vor reuşi în Afganistan în pofida accidentului de sâmbătă

Preşedintele american, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pierderea lor este o amintire dureroasă a riscurilor pe care bărbaţii şi femeile în uniformă şi le asumă în fiecare zi în numele ţării lor", a declarat preşedintele american în cadrul unei alocuţiuni la Casa Albă.

"Ştiu că trupele noastre vor continua misiunea dificilă de a asigura tranziţia către un Guvern afgan mai puternic şi de a se asigura că Afganistanul nu este un refugiu pentru terorişti. Vom continua şi vom reuşi", a afirmat Obama.

Prăbuşirea elicopterului american reprezintă incidentul cel mai grav pentru coaliţia internaţională de la începutul conflictului afgan, în 2001. Treizeci de militari americani, majoritatea membri ai forţelor speciale, şapte soldaţi afgani şi un translator civil au murit în urma prăbuşirii elicopterului.

"Aceşti bărbaţi şi femei îşi pun viaţa în joc în numele valorilor care ne unesc ca naţiune", a subliniat Obama. "Iar unii dintre ei, ca cei 30 de americani care au murit la acest sfârşit de săptămână, îşi dau viaţa pentru ţara lor", a continuat el.

"Este de responsabilitatea noastră să facem în aşa fel ca ei să lase moştenire o Americă ce reflectă curajul lor, angajamentul lor şi sensul binelui comun", a conchis preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici